İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından hayata geçirilen “Denizcilik Hatıra Ormanı” projesi kapsamında düzenlenen fidan dikim töreni, Çekmeköy sınırlarında yer alan alanda gerçekleştirildi. 120 dönümlük sahada toplam 22 bin fidan toprakla buluştu.
Törene, sektörün farklı alanlarından temsilciler geniş katılım gösterdi. Yönetim kadrosu, meclis üyeleri, şube başkanları ve müzahir kuruluşların temsilcileri, aileleriyle birlikte etkinlikte yer aldı.

“Denizler Sadece Ekonomik Alan Değil”
İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran törende yaptığı konuşmada, denizcilik sektörünün doğayla kurduğu bağa dikkat çekti. Denizlerin yalnızca ekonomik faaliyet alanı olarak görülmediğini vurgulayan Kıran, bu alanların korunması gereken hayati ekosistemler olduğunu ifade etti.
Kıran, sektörün bu sorumlulukla hareket ettiğini belirterek, hem ulusal hem uluslararası gelişmelerin yakından takip edildiğini ve denizler ile kıyıların korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Dayanışmanın Simgesi: Sektör Adına Dikilen Fidanlar
Etkinlikte, denizcilik camiasının ortak hareket etme kültürü öne çıktı. 43 müzahir kuruluş adına dikilen temsili fidanlar, sektör içindeki birlikteliğin somut bir göstergesi olarak alanda yerini aldı.

Her bir fidanın, ilgili kurumların isimleriyle birlikte anılması, bu ortak yapının kalıcı bir iz bırakma hedefini yansıttı. Kıran, yapılan çalışmanın yalnızca bir ağaçlandırma faaliyeti olmadığını, gelecek nesillere bırakılacak bir hatıra niteliği taşıdığını ifade etti.

Sektör Buluşması Doğa ile Birleşti
Program kapsamında gerçekleştirilen temsili dikimlerin ardından katılımcılar bir araya gelerek etkinliği sosyal bir buluşmayla tamamladı.
Denizcilik Hatıra Ormanı projesi, sektörün çevresel sorumluluk yaklaşımını sahaya yansıtan adımlardan biri olarak kayda geçti. Bu tür girişimlerin, denizcilik dünyasında sürdürülebilirlik odağının güçlendiğine işaret ettiği görülüyor.








