Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Click Here
Search
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Röportaj
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Dümen
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Röportaj
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Dümen
  • English
  • English
E-DERGİ

TAMER KIRAN, 7. DÖNEM JETCO TOPLANTISINA KATILDI

Neta Haber by Neta Haber
7 Ocak 2024
Haber Kategorisi: Manşet, Deniz Ekonomisi, Sektörden
A A
TAMER KIRAN, 7. DÖNEM JETCO TOPLANTISINA KATILDI
0
PAYLAŞIM
1
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta paylaşTwitter'da paylaşWhapsApp'ta paylaş

7. Dönem Türkiye-Birleşik Krallık Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) toplantısında JETCO Protokolü ve Eylem Planı imzalandı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da toplantıya katıldı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Birleşik Krallık Uluslararası İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kemi Badenoch, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Merkez Ofisinde 7. Dönem Türkiye-Birleşik Krallık Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) toplantısında bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da JETCO toplantısına katıldı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda iki ülkenin iş dünyası temsilcileri de hazır bulundu.

İki ülke arasında karşılıklı yatırımlar ve ticari işbirliği konularının değerlendirildiği toplantının sonunda, “Türkiye-Birleşik Krallık JETCO Protokolü ve Eylem Planı” imzalandı.

“Birleşik Krallık Türkiye’de en çok yatırımı bulunan 5. ülke”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat imza töreninin ardından yaptığı konuşmada Birleşik Krallık’ın Türkiye’nin en önemli ticaret ortakları arasında yer aldığını belirterek, “İki ülke arasında 2022 yılındaki ticaret hacmi yaklaşık 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiş ve 2023 yılında da aynı seviye korunmuştur. Nitekim Birleşik Krallık, yaklaşık 12,5 milyar dolar düzeyinde ihracat ile ülkemizin en önemli dördüncü ihracat partneri konumundadır” ifadelerini kullandı.

Bolat, Birleşik Krallık’ın karşılıklı yatırımlar alanında da Türkiye’nin önemli bir partneri olduğunu, 8,3 milyar dolarlık doğrudan yatırım ile Türkiye’de en çok yatırımı bulunan 5. ülke konumunda olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat, “Söz konusu protokol ve eylem planı, iki dost ve yakın ülke arasındaki ticaret, yatırım, müteahhitlik, teknik müşavirlik hizmetleri, bilim, teknoloji, gümrük gibi alanların yanı sıra kültür, çevre, enerji ve ulaştırma gibi alanları da kapsamaktadır. Toplam 26 maddeden oluşan eylem planı, 7. Dönem JETCO toplantısında ele alınan kararların eyleme dönüştürüldüğü maddeleri içermektedir. Alınan 26 maddelik karar, uygulanabilirliği açısından somut hedeflerin belli bir sürede gerçekleştirilmesini hedeflemektedir. Bu anlamda da kararlar, iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri götürme açısından çok önemli bir adımı teşkil edecektir” dedi.

“İki ülke ilişkilerine çok büyük bir ivme katacağına inanıyorum”

JETCO kapsamında Türk ve İngiliz iş insanları ve yatırımcılarının katılımlarıyla Yuvarlak Masa Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Bolat, toplantıda iki ülke ilişkilerinde önde gelen ihracatçı firma ve yatırımcıların bir araya geldiğini söyledi.

Bakan Ömer Bolat, toplantıların iki ülke ekonomisi, ikili ticaretin geliştirilmesi ile ilave yatırım artırılması noktasında çok önemli ilerlemeler sağlayacağına belirterek şöyle konuştu:

“7. Dönem JETCO toplantısının çok verimli geçtiğini ve iki ülke ilişkilerine çok büyük bir ivme katacağına inanıyorum. 2020 yılında imzalanan Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması, iki ülkenin ilişkilerinde mükemmel bir ivme kazandırdı. İki ülke bakanlıkları serbest ticaret anlaşmasının geliştirilmesi ve yeni alanlara genişletilmesi konusunda kendi iç müzakerelerini şu anda yapmaktadır. 2024 yılı içerisinde Türkiye-Birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşması’nı daha yeni alanlara da geliştirme konusunda müzakereleri başlatmayı ümit ediyoruz.”

Etiketler: JETCOtamer kiran

Benzer Haberler

SAHA 2026’da ziyaret takvimi belli oldu: Ticari günler, halk günü ve TCG Anadolu programı
Sektörden

SAHA 2026’da ziyaret takvimi belli oldu: Ticari günler, halk günü ve TCG Anadolu programı

Tamer Kıran: Türkiye, Üç Deniz Girişimi için tamamlayıcı ortak konumunda
Sektörden

Tamer Kıran: Türkiye, Üç Deniz Girişimi için tamamlayıcı ortak konumunda

GEMİMO’nun Yeni Başkanı Yunus Emre Aşkın Oldu
Sektörden

GEMİMO’nun Yeni Başkanı Yunus Emre Aşkın Oldu

Hürmüz Riskine Karşı Türkiye’den Enerji Hamlesi
Sektörden

Hürmüz Riskine Karşı Türkiye’den Enerji Hamlesi

Küresel LNG Tanker Siparişlerinde 2025 Sonrası Yeniden Artış Bekleniyor
Sektörden

Küresel LNG Tanker Siparişlerinde 2025 Sonrası Yeniden Artış Bekleniyor

ABD, Çinli rafineri Hengli Petrochemical’a İran yaptırımı uyguladı
Sektörden

ABD, Çinli rafineri Hengli Petrochemical’a İran yaptırımı uyguladı

KRUVAZİYERDE KÜRESEL ARAYIŞ TÜRKİYE’Yİ ÖNE ÇIKARIYOR
Deniz Ekonomisi

KRUVAZİYERDE KÜRESEL ARAYIŞ TÜRKİYE’Yİ ÖNE ÇIKARIYOR

Kategoriler

Son Haberler

SAHA 2026
Manşet

SAHA 2026 İstanbul’da: Rekor katılım ve oyun değiştiren teknolojilerle küresel savunma devleri buluşuyor

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası seçimlerinde, henüz kesinleşmemiş verilere göre oda tarihinin en yüksek üye katılımı sağlandı.
Manşet

GEMİMO Seçimlerinde Rekor Katılım: “Mavi Liste” Tüm Kurullarda Tam Kadro Seçildi

Gemi Mühendisleri Odası, yeni mezun mühendisler için asgari ücret seviyesini 100.000 TL brüt olarak belirledi.
Manşet

Gemi Mühendisleri İçin Asgari Ücret 100 Bin TL: Yeni Yönetimin İlk Kararı

© 2025 Neta Haber – Tüm Hakları Saklıdır.  Nano Tasarım tarafından hazırlanmıştır.

  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
  • Reklam ver
  • Gizlilik politikası
  • Çerez Politikası
  • Künye
  • İletişim
No Result
Tüm Sonuçları Göster
  • Ana Sayfa
  • Güncel
  • Sektörden
  • Gemi İnşa
  • Röportaj
  • Liman / Marina
  • Deniz Ekonomisi
  • Yat Dergi
  • Dümen