İDO, Ege’deki uluslararası deniz ulaşımı ağını genişletmeye devam ediyor. Şirket, 17 Temmuz itibarıyla Balıkesir’in Akçay ilçesi ile Yunanistan’ın Midilli Adası arasında düzenli seferler başlatacağını duyurdu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Akçay Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen yeni hat, bölge turizmine ve yerel ekonomiye katkı sağlamayı hedeflerken, Türkiye ile Yunanistan arasında karşılıklı ziyaretlerin artırılmasına da destek olacak. Akçay–Midilli hattı için biletler satışa sunuldu.
Yaklaşık 90 dakika sürecek seferler yaz sezonu boyunca çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Akçay’dan hareket saati 07.30, Midilli’den dönüş saati ise 17.00 olacak. Sezonun 27 Eylül’de tamamlanması planlanıyor.

İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, uluslararası seferlere gösterilen yoğun ilginin şirketi yeni rotalar açmaya teşvik ettiğini belirterek, Akçay–Midilli hattının Kuzey Ege’deki turizm hareketliliğini destekleyeceğini, bölge ekonomisine katkı sağlayacağını ve iki yaka arasındaki kültürel bağları güçlendireceğini ifade etti.
İDO, yeni hattıyla uluslararası deniz ulaşımı ağını büyütmeyi sürdürürken, yaz sezonunda hem Midilli’yi ziyaret etmek isteyen Türkiye’deki yolculara hem de Balıkesir ve çevresini keşfetmek isteyen ada ziyaretçilerine yeni bir ulaşım alternatifi sunmayı hedefliyor.







