Piri Reis Üniversitesi (PRÜ), Microsoft iş birliğiyle yükseköğretimde yapay zekâ kullanımına yönelik yeni bir eğitim serisi başlattı. “Yükseköğretimde Yapay Zekâ Kullanımı Eğitimi” başlıklı program, 2-4 Eylül tarihleri arasında üniversitenin Deniz Kampüsü Rıdvan Kartal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Üç gün süren eğitim, PRÜ Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca’nın “Yapay Zekâya Giriş” sunumuyla başladı. Ardından PRÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Yıldıray Yalman ve Dr. Tanju Sirmen, yapay zekânın eğitimdeki uygulamaları üzerine sunumlar yaptı.
Programın ikinci oturumunda ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarkan Gürbüz, dijital dönüşüm, eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve yapay zekâ araçlarının ders içeriklerine entegrasyonu üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Microsoft Türkiye Bulut Çözümleri Takım Lideri Barbaros Günay ise iş birliğinin amacını, “PRÜ’nün Microsoft bulut servisleri üzerinden yapay zekâ odaklı bir eğitim serisi başlatarak çözüm üretme kapasitesini artırması ve öğrencilerini geleceğin dijital dünyasına hazırlaması” sözleriyle özetledi.
Eğitimin son gününde Microsoft’un eğitim ortağı Bilge Adam adına konuşan Yapay Zekâ Güvenlik Mühendisi Cihan Özhan, “Microsoft Ekosisteminde Uygulamalı Yapay Zekâ Eğitimi” sunumuyla katılımcılara pratik örnekler aktardı. Özhan, yapay zekânın derslere entegre edilmesinin öğrencilerin dijital yetkinliklerini güçlendireceğini vurguladı.
Eğitim programında Copilot Chat, M365 Copilot, Bookings, PowerAutomate ve Copilot Studio gibi güncel yapay zekâ araçları kullanıldı. Katılımcılar, ders materyali üretiminden süreç otomasyonuna, öğrenci değerlendirmesinden chatbot geliştirmeye kadar birçok alanda uygulamalı deneyim kazanma fırsatı buldu.
PRÜ, bu stratejik adımla Microsoft’un global teknoloji ekosistemine entegre olarak öğrencilere çağın en güncel dijital becerilerini kazandırmayı hedefliyor.









