İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Şubat Ayı Toplantısında Önemli Değerlendirmeler Yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirerek, Aliağa limanlarının işlem hacmindeki artışı, denizcilik sektöründeki gelişmeleri ve eğitim desteği çalışmalarını ele aldı. Toplantının açılışında, Aliağa Limanları’ndaki yükselen işlem hacmine dikkat çeken İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, sektördeki büyümenin sürdüğünü vurguladı.
Toplantıya, Aliağa Bölge Liman Başkan Vekili Günhur Şanlı, Aliağa Deniz Liman Şube Müdür Vekili Kadir Sonocak ve yerel denizcilik acentelerinin temsilcileri katıldı. Gündemdeki diğer konular arasında, 6 Şubat depremleri ve sektöre olan etkileri, denizcilik eğitimine verilen destekler ve Expomaritt Exposhipping İstanbul Denizcilik Fuarı’na yapılan katılım da yer aldı.
Başkan Şimşek, yaptığı konuşmada şu önemli mesajları verdi:
- 6 Şubat Depremleri: “Bu büyük afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Devletimiz tüm imkanlarıyla bölgeyi yeniden inşa ediyor.”
- Expomaritt Exposhipping İstanbul Fuarı: “Türkiye’nin en büyük gemi inşa ve yan sanayi buluşması olan fuara katıldık. Bu tür organizasyonların sektörümüze büyük katkı sağladığını düşünüyoruz.”
- Denizcilik Eğitimine Destek: “Ege ve Dokuz Eylül Üniversitelerimizin denizcilik fakülteleriyle işbirliği içinde, eğitim desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
2025 yılı Ocak ayında Aliağa Limanları’nda gerçekleşen işlem hacmi verilerini de paylaşan Başkan Şimşek, limanların Türkiye sıralamasındaki yerinin güçlendiğini ve 2025 yılına güçlü bir başlangıç yapıldığını belirtti. Ayrıca, ocak ayında konteyner elleçlemede %17,54 artış sağlandığını vurguladı.
Son olarak, toplantıda ödüller takdim edildi. Şampiyon sporcular ve yüksek işlem hacmine ulaşan acentelere plaket ve ödüller verildi. Toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.
Adem Şimşek, Ramazan ayının huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederek sözlerini noktaladı.