İki ay gibi kısa bir sürede tekneleri Barbaros’un tasarım ve üretim süreçlerini tamamlayan ekip İsviçre ve Fransa’dan üçer takımın, Hırvatistan’dan iki, Norveç’den ve İngiltere’den ise birer takımın katıldığı yarışmada ülkemizi temsil eden tek Türk takımıydı.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerden oluşan multidisipliner bir ekiple bu yıl altıncısı düzenlenen Hydrocontest yarışmasına ilk kez katıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Stars Of Hydro ekibi duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti;
”Yarışmanın gerçekleşeceğini öğrendiğimiz 28 Haziran tarihinden itibaren sıkı bir çalışma gerçekleştirerek teknemiz Barbaros’u hazırladık. Barbaros’un sahip olduğu hydrofoil kanatlar uçak kanatları ile aynı kesite sahip, teknemiz 8knot (14km/h) hıza ulaştığında sudan yükselmeye başlıyor 14-16 knot hızda ise gövde tamamen sudan ayrılıyor, bu daha az yakıt tüketimi ile daha fazla yük taşımamızı sağlıyor. Barbaros’un kompozit üretimini gerçekleştirmemizi destek olan ana sponsorumuz Kraken Marine’e, diğer ana sponsorlarımız Tersan Shipyard, Canmaksan, BMA Technology, Sirena Marine’e ve diğer tüm destekçilerimize teşekkür ederiz. Bu yıl yarışmada edindiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki seneler için tekneler geliştirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz yarışmanın rekabet faktörünü oluşturan takımlarından biri olarak ülkemize dereceler ile dönmek. Çalışmalarımızın sürdürülebilir olması için kamu ve özel sektörün desteklerini bekliyoruz.”