Covid-19 pandemisi sürecinde Uzakdoğu ülkelerinde üretimin durması Türk sanayicisine fırsat doğurdu. Salgının en ağır yaşandığı aylarda bile üretimlerini sürdüren Türk tersaneleri süreçten karlı çıkan taraf oldu. Uzmar Tersanesi de süreci iyi yöneten firmalardan biri olarak dikkat çekti. Pandemi sürecinde vardiya sayısını üçe çıkaran Uzmar, artan siparişlere yetişmek için de yeni yatırımlarına hız verdi.
Sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uzmar Tersanesi Müdürü Orhan Kum, “Güney Kore ve Çin’de duran işlerin adresi Türkiye oldu. Siparişler Türkiye’ye kaydı” dedi.
Yılda ortalama 17 adet römokör inşa eden tersane pandemi sürecinde çalışan sağlığını korumak için de kendi bilim kurulunu oluşturarak önlemini almış. 11’i tıp doktoru olmak üzere farklı meslek gruplarında alanında uzman 48 kişilik bir bilim heyeti oluşturan Uzmar, titiz bir çalışma yürütüyor. Tüm çalışmalarını heyetin yönlendirme ve tavsiyeleri ile yaptıklarını söyleyen Kum, “İşlerimizde yavaşlama olmasın diye bu heyeti oluşturduk. Haftada 3 gün genel değerlendirme toplantımız oluyor. Yol haritamızı belirliyoruz” dedi.
Üretimin yüzde 99’unu ihraç eden Uzmar Tersanesi, 23 ülkeye 200’ün üzerinde römokör ihraç etti. Son teknoloji gemileri inşa etme kabiliyetine sahip olan tersane İskandinav ülkelerinden birine otonom gemi inşa etmek için sözleşme imzalama arefesinde.