Özata Denizcilik, pay başına 105,00 TL sabit fiyatla 27-28-29 Ağustos 2024 tarihlerinde talep toplayacak.
Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.halka arz için talep toplamaya başlıyor. Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde, toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla 105,00 TL sabit fiyatla ”Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle talep toplama 27 Ağustos’ta başlayacak ve 29 Ağustos 2024 Perşembe günü sona erecek.
“Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle payları halka arz edilecek Özata Denizcilik’in mevcut çıkarılmış sermayesinin 60 milyon TL’den 71 milyon 350 bin TL’ye çıkarılması planlanıyor.
Halka arz, 11 milyon 350 bin TL nominal değerli payların sermaye artırımı, 2 milyon TL nominal değerli payların ise ortak satışıyla gerçekleşecek ve toplam 13 milyon 350 bin TL nominal değerli payların satışında, yüzde 50’si yurt içi bireysel yatırımcıya, yüzde 50’si ise yurt içi kurumsal yatırımcıya tahsis edilecek.
Halka arzın yaklaşık 1 milyar 401 milyon TL büyüklükte olması hedeflenirken halka arz sonrası halka açıklık oranının ise yüzde 18,71 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Özata Denizcilik paylarına, pay başına yüzde 35 oranında iskonto uygulanıyor.
“Kilit bir adım”
Konuyla ilgili açıklama yapan Özata Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, “Türkiye’nin denizcilik ve tersanecilik sektöründeki önemli markalarından biri olarak güçlü biçimde yolumuza devam ediyor ve büyüme yolculuğumuzda kilit bir adım olarak halka açılıyoruz. Bugüne dek kendi finansal olanaklarımızla yatırımlarımızı ve projelerimizi gerçekleştirdik. Halka arz ile birlikte büyüme ivmemize hız kazandırıp, bu yolda önemli bir finansmana ulaşmayı hedeflemekteyiz. Halka arzımızın ardından bizlere ortak olacak değerli yatırımcılarımız ile beraber Türkiye ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Halka arz gelirinin bir kısmı üst yapı ve alt yapı yatırımları ile GES yatırımına ayrılacak
Atasevengerçekleşecek halka arza ilişkin olarak şunları kaydetti: “Dünya üzerinde gemi sayısının artışı ve gemi ömürlerinin uzaması bakım onarım işlerinin de artmasına sebep olmakta ve içerisinde bulunduğumuz sektörün gelişimini desteklemektedir. Türkiye’deki gemiler için de yaş ortalamalarının uzaması söz konusu. Uluslararası mevzuat gereği her geminin 5 yılda bir ağır bakım, 2 yılda bir ise ara bakım yaptırması zorunludur. Gemiler, bu bakımları yaptırmadıkları takdirde Uluslararası Denizcilik kuralları gereği faaliyetlerini sürdüremezler. Bakım-onarım büyüklüğü 2023 yılında 41.000.000 DWT’ye yükselmiştir. Özata Denizcilik olarak bu küresel pazardaki payımızı güçlendirmek adına, 2024 yılı ilk çeyrek itibariyle toplam 1 milyar 648 milyon TL’lik özkaynağımızla faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Sektörümüzün önemli markalarından biri olarak, büyüme ivmemize hız vermek ve bugüne dek kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızda bize ortak olacak değerli yatırımcılarımızla birlikte, Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için halka arzımızı gerçekleştiriyoruz. Halka arzdan alacağımız güçle elde edeceğimiz gelirin bir kısmını üst yapı ve alt yapı yatırımları ile GES yatırımlarımızda kullanmayı hedefliyoruz. Halka arzımızla birlikte sürdürülebilir büyümemizi devam ettirerek sektörümüzdeki payımızı ve yatırımlarımızı artırmaya odaklanacağız.”