Dearsan Tersanesi ile Katar Deniz Kuvvetleri arasında imzalanan anlaşmaya göre iki adet 50 metre yüksek süratli hücumbot tasarımı ve inşa projesi kapsamında bir sözleşme imzaladı.
Dearsan Tersanesi, Katar Deniz Kuvvetleri ile Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı’nda (DIMDEX 2024) iki adet 50 metre yüksek süratli hücumbot tasarım ve inşa projesi kapsamında bir sözleşme imzaladı.
İmza törenine, Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Abdullah bin Hassan Al Sulaiti, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Dearsan Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yıldırım katıldı.
Yüksek hücum botları, asimetrik harp, devriye görevleri, bölgesel suların korunması, deniz korsanlığı ile mücadele, keşif ve gözetleme, arama ve kurtarma, afet yardım operasyonları, sınır kontrolü, üs ve liman güvenliği kapsamında etkin görevler üstlenebiliyor. Yüksek süratli hücumbotta, su üstü harbi, hava savunma harbi ve asimetrik harp için silah sistemleri bulunacak.
DIMDEX 2024 Fuarı
DIMDEX 2024 Fuarı, savunma endüstrisinin dünyada ağ oluşturması, savunma sanayinde faaliyet gösteren kuruluşların ortaklık kurması, bilgi paylaşımı gerçekleştirmesi ile yenilikleri ve yeteneklerin keşfedilmesini amaçlıyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının liderliğinde ve Türkiye Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatçıları Birliğinin desteğiyle yapılan fuar, hava, deniz, kara savunma alanlarında faaliyet gösteren savunma sanayisi firmalarının ürettiği çeşitli sistem ve ürünleri sergiliyor.
39 firma katılıyor
İleri teknolojik kabiliyetler hakkında bilgilerin sunulduğu ve iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği fuara 39 Türk savunma sanayisi firması katılıyor.
Fuara katılan savunma sanayi firmaları şöyle:
Abramak Bilgi Teknolojileri, Altınay Savunma, Anadolu Shipyard, Ares Tersanecilik, Aselsan, Asfat, Baykar Makina, Bites Savunma, BMC, C Tech Bilişim Teknolojileri, Dearsan Gemi İnşaat, Desan Deniz İnşaat, Ekovar, Havelsan, HTR, İşbir, Karel Elektronik, Karmetal Savunma, Kayacı Savunma, Koluman Otomotiv, KZ Mekatronik, Meteksan Savunma, Milsoft Yazılım, MKE, MS Spektral, Nesa Havacılık, Nurol Makina, Repkon Makina ve Kalıp, Robit, Roboteye Yapay Zekâ, Roketsan, RST Uzaktan Algılama, Savronik, Simsoft, TAIS Savunma, Titra Teknoloji, Turmaks İnşaat, Yıltex Teknik ve Yonca Shipyard.